Karls kylling i Römertopf

Römertopf er en fantastisk opfindelse. Begrebet dækker over en lerpotte,
der gør tilberedning af maden til en leg.

Hvad er hemmeligheden?
Det er så let, at man skulle tro, det var løgn. Hemmeligheden bag en römertopf er, at kødet, grønsagerne og/eller fisken bliver dampet møre i lerpotten, og at potten bevirker, at smagen trænger ud i den væde, du har hældt ved. Put de ønskede ingredienser i potten, hæld væde (vin, fond og/eller fond) og krydderurter ved, og læg låget på. Og lad så maden efterfølgende passe sig selv - se det er jo nemt.

 

Opskrift

1 stor kylling (1,5-2,0 kg)
2 dåser hakkede tomater
250 g champignon
2 mellemstore læg
salt - peber - paprika
1 teskefuld hvidløgspasta
1 spiseske bouillon
3 spiseskefulde olie
 

Kom kyllingen, tomater, champignon og grofthakkede løg i den gennemfugtede Römertopf.
Rør olien og bouillonen op med krydderierne

og pensl kyllingen med det. Steg kyllingen 2½ timer ved 170o
Tjek et par gange at væden ikke er fordampet.
Lav verdens bedste sauce af væden.
Serveres med ris eller kartoffelmos

TILBAGE



© boylen.dk 2010