Ovnbagt pasta m/aubergine
og hakket ko á la Lena



Ingredienser

1 stor aubergine
olivenolie
250 g champignon
1 ds. hakkede tomater
300 g pasta (skruer eller penne)
250 g hakket oksekød
1 lille ds. tomatpuré udrørt i 1 dl vand
timian, løvstikke, salt og peber
150 g revet mozzarellaost

Champignonerne renses, skæres i kvarter og svitses på en tør pande. Auberginen skæres i skiver, drysses med salt på begge  sider og hviler i ca. 15 min. Saltet tørres eller skylles af. Varm olivenolie op på panden, og når olien er rygende varm ristes aubergineskiverne møre, ca. 5 min. Det hakkede oksekød svitses løst på panden og de hakkede tomater og de svitsede champignons tilsættes, hvorefter det småkoger et øjeblik. Krydderierne tilsættes.
I mellemtiden koges pastaen, vandet hældes fra og der røres en klat smør i, således at pastaen ikke klistrer, hvorefter tomatpuré udrørt i vand tilsættes. Pastaen lægges i et ildfast fad. Ovenpå hældes oksekødet og til sidst lægges aubergineskiverne over. Drys med den revne mozzarella og krydr evt. med lidt timian eller løvstikke ovenpå osten. Varmes i ovn ved 220o til overfladen er gylden.

TILBAGE

 



© boylen.dk 2010