Wirsinggryde med svinekød á la Gelsted


Og hvad er Wirsing så ?? - Joh, det er såmænd bare savoykål på tysk !!!!

½ wirsing skåret i strimler, 500 g svinekød (f.eks. koteletter) skåret i 1x1 tern, 150 g strimlet løg, 250 g skiveskårne gulerødder, ½ l kødboullion, 1 lille kaffefløde, carry efter smag og behag, salt og peber.
Man kan servere kogte kartofler eller ris til, men man kan også lade være. Retten er MEGET mættende.

Svinekød og løg brunes i en tykbundet gryde, indtil kødet tager farve og løgene bliver gennemsigtige. Så tilsættes gulerødder og boullion og det hele småsimrer i ca. 20 min. Derefter tilsættes wirsingestrimlerne, som sauteres indtil kålen er faldet sammen, 
og der krydres med carry, salt og peber. Til slut tilsættes fløde, og retten småkoges i yderligere 30 min. Der røres engang imellem i gryden.

TILBAGE

 



© boylen.dk 2010