Wirsingroulade



Ingredienser:
½ wirsing
rasp
500 g hakket svinekød
salt, peber
2 æg
osteskiver
3 dl kødboullion

Én stor roulade er nemmere at lave end flere små, såeh deeet ...... Man kan også bruge andre kålsorter end wirsing, f.eks. hvidkål. Det er vigtigt, at kålbladene dryppes godt af efter at de er blancheret, således at sovsen ikke bliver smasket. De blancheres i saltvand i ca. 3 min.
Rasp, hakket kød, salt, peber og æg røres til en meget fast fars, som hviler en times tid i køleskab. De aftørrede kålblade lægges, således at de overlapper hinanden. Farsen formes til en stor pølse, som lægges på kålbladene og rulles til en roulade. Et ovnfast fad smøres med olie eller smør, rouladen lægges heri og dækkes med osteskiver, og der hældes bouillon over. Bages i en forvarmet ovn ved 200o i 1 time, dækkes derefter over med stanniol og bages videre i 30 min.

TILBAGE

 



© boylen.dk 2010